terug

HISTORIE

Nieuwburg-Ruplako (NR) Koeling.

NR Koeling is opgericht in 1971. De letters NR in onze bedrijfsnaam staan respectievelijk voor Nieuwburg (opgericht in 1904) en Ruplako (opgericht in 1956). Ruplako richtte zich vooral op timmerwerk en Nieuwburg op isolatie.
Vanuit de groeiende vraag naar scheepskoeling is NR Koeling ontstaan.
Lange tijd lag de focus van NR Koeling vooral op de scheepvaart. Dat had te maken met de situering van het bedrijf ten opzichte van de groeiende Rotterdamse overslaghaven.

Ook de scheepvaart en voedsel en visindustrie maakte in de jaren zeventig een immense groei door.
Met de daarmee gepaard gaande vraag naar koelschepen kon NR koeling meegroeien.
De ontwikkeling van klantgerichte innovaties op het gebied van HVAC ( Heating ventilation & Air-Conditioning) speelde daarbij een voorname rol en dat is vandaag de dag nog steeds zo.
Op zoek naar een breder draagvlak dan alleen transportscheepskoeling, ging NR Koeling zich ook richten op maatwerk koelsystemen in de luxe jachtbouw.
Daarnaast ontwikkelden we een steeds belangrijker wordende tak aan land in de proces, en betonindustrie.

Sinds 17 juli 2015 is de onderneming NR Koeling verder gegaan als onderdeel van de AA Installatie Groep Beheer onder de naam NR Cooling Services. Het gelieerde AA Installatie Groep Holding bestaat uit een aantal centraal gestuurde ondernemingen op het gebied van techniek met ieder hun eigen specifieke kennis, ervaring en flexibiliteit, en steunt hierbij op ruim 40 jaar ervaring.

Inmiddels is NR Koeling (tegenwoordig NR Cooling Services) een ervaren wereldspeler. Een partner, die hoogwaardige innovatieve totaal oplossingen biedt in scheepskoeling, beton koeling, industriƫle koeltechnologie, klimaatbeheersing, centrale verwarming & ventilatie techniek.